Co prolétává mojí hlavou

"Amen, pravím vám, cokoliv jste učinili jednomu z těchto mých nepatrných bratří, mně jste učinili."

22. 8. 2011 10:09
Rubrika: Názory

Ano. Jak často můžeme tuto větu slyšet? Podle ní se ke všem máme chovat, jako by to byl sám Ježíš. Také věta: Vidět Ježíše v druhých se dá vyložit podobně. Ukazují nám, že záleží na každém člověku a na každém našem činu. Zamyslete se nad nimi. Když se zlobíte na svého bratra, zlobíte se i na Pána Ježíše, když nadáváte svému bližnímu, nadáváte Pánu, a když udeříte někoho z lidí, bijete Ježíše. Proto se snažte být ke každému, jako by on sám byl Ježíš.

Stejně tak, když někomu pomůžete, pomáháte Ježíši, ať je to cokoli. Když dáte chudému peníze, pomůžete starším lidem, kteří nemají sílu udělat všechno. Myslím, že tenhle případ dobře znáte. Jsem si jistý, že často pomáháte svým prarodičům. Také hezkým slovem nebo dokonce jen úsměvem potěšíte Ježíše.

Přemýšlejte nad vším co děláte, protože kdo z vás chce udeřit Ježíše?! A kdo mu naopak podá pomocnou ruku? Každý kdo pomáhá jakémuko-li člověku, pomáhá Ježíši. Vidíte tu možnost? Vy můžete každý den pomoci tomu, kdo vás vykoupil z hříchu. Jak krásné to je.

Doufám, že si z tohoto článku něco odnesete. Pokud s něčím nesouhlasíte prosím napište to do komentářů....třeba se z toho poučím ;-).

Zobrazeno 2977×

Komentáře

Ester

Poslouchat ženský z kazatelny to by bylo o víru:-)
---- no to snad ne:-(

JiKu

vo nervy.
Vo slunce v duši.
Vo víru už je to teď.

Zobrazit 15 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková